Het kan u niet ontgaan zijn, de jaarlijkse lintjesregen op 24 april. Hoewel dit keer geen uitgebreide ceremonies vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, het is een unieke ervaring om onderscheiden te worden voor uw inzet.

Bent u een van de gelukkigen die een lintje opgespeld heeft gekregen? Gefeliciteerd!

Vergeet u niet deze te vermelden in MijnLevensregister

Wist u namelijk dat de onderscheidingen in de Orde van Oranje-Nassau en de Orde van de Nederlandse Leeuw officieel eigendom blijven van de staat en na uw overlijden retour gestuurd moet worden? U kunt er echter ook voor kiezen het onderscheidingsteken in langdurige bruikleen te krijgen. U betaald dan een waarborgsom. Het is goed in MijnLevenregister aan te geven of u deze waarborgsom betaald heeft. Het onderscheidingsteken hoeft dan niet retour gestuurd te worden.

Welke ‘graad’?

Afhankelijk van de betekenis van de maatschappelijke verdiensten, wordt u in de graad ‘Lid’, ‘Ridder’ of ‘Officier’ benoemd. Zo wordt meestal de graad ‘Lid’ toegekend wanneer de verdiensten zich beperken tot de gemeentegrens, hebben ze meer een landelijke of regionale uitstraling, dan wordt dikwijls de graad ‘Ridder’ opgespeld.

Heeft u landelijk of internationaal een maatschappelijke dienst bewezen, dan kunt u mogelijk de graad ‘Officier’ verwachten.

Dit jaar zijn er meer lintjes opgespeld dan bij de lintjesregen in 2019:

3056 in tegenstelling tot 2882 in 2019, waarvan +/- 65% naar de mannen zijn gegaan (zie diagram).

lintjesregen

Deze verdeling is overigens niet anders dan vorig jaar.

 

Heeft u nog geen account, maar wilt u wel graag uw administratie en andere gegevens vastleggen? Meld u zich dan via deze link aan en start direct nog met het creëren van overzicht

 

 

bron: lintjes.nl