Preambule, considerans, addendum, …

allemaal ingewikkelde termen die vrijwel op hetzelfde neerkomen: ‘een document dat je als bijlage of toevoeging gebruikt’.

In dit document wordt vaak de waarom achter je keuze opgeschreven, alsook extra informatie voor je nabestaanden. In films zie je nog wel eens dat er video-opname getoond wordt bij de notaris. In deze video wordt dan door de persoon die overleden is uitgelegd hoe de verdeling is en hoe deze tot stand is gekomen. In het echte leven is dat niet zoals het gaat. Al is een videoboodschap (los van een testament) na overlijden steeds meer in opkomst.

Wat heeft dat met het Levensregister en een testament te maken?
In een testament leg je juridisch vast o.a. wie je erfgenamen zijn, wat de verdeling is, wie jouw erfenis mag afwikkelen en wie je als voogd aanwijst voor de zorg van je minderjarige kinderen.
Wat vaak ontbreekt in een testament is de waarom en de specifiekere gegevens. Een overzicht van je abonnementen wordt over het algemeen niet in je testament opgenomen.

Maak je testament compleet
Gebruik het rapport van Levensregister als toevoeging op je testament! Hierin heb je namelijk, naast de vindplaats van belangrijke gegevens ook de mogelijkheid om je specifieke wensen kenbaar te maken. Zo weten je naasten wat je bedoelingen zijn met bijvoorbeeld die oude kast die al jaren in de familie is.
In je testament kun je een verwijzing maken naar je account zodat je naasten op de hoogte zijn van het bestaan ervan.

Moet het dan met zo’n moeilijk woord?
Nee hoor, “Levensregister” is goed te onthouden 😉

Of je nu wel of geen testament hebt, het is belangrijk dat je naasten op de hoogte zijn van het bestaan van je account of nodig ze uit als vertrouwenspersoon. Dan kan heel makkelijk via je account. In dit nieuwsartikel lees je daar meer over.